APEL DE PARTICIPARE: de-click.ro – atelier despre platformele de campanii on-line, 30 ianuarie 2016, ora 10:00-14:00

de-clic-ro-web-800px

RO
– – – – –

APEL DE PARTICIPARE
de-click.ro – atelier despre platformele de campanii on-line cu Tudor BRĂDĂȚAN şi Roxana PENCEA [RO]

30 ianuarie 2016, ora 10:00-14:00
Zpaţiu (Casa Zemstvei Guberniale, str. Al. Şciusev 103, Chişinău)

data limită pentru depunerea candidaturii: 24 ianuarie 2016

Asociația Oberliht vă invită să participați la un atelierul de-click.ro, despre platformele de campanii on-line, care va avea loc pe data de 30 ianuarie, 2016, între 10:00 şi 14:00, la Zpaţiu (Casa Zemstvei Guberniale, str. Al. Șciusev 103, Chișinău).

Atelierul oferă activiștilor, juriștilor, lucrătorilor din domeniul culturii, altor membri ai societății civile și reprezentanților autorităților locale posibilitatea de a face cunoştinţă cu experienţa primei platforme de petiții online din România: http://www.de-clic.ro

În cadrul atelierului vor fi abordate următoarele aspecte:
– cadrul legal (cum are loc transmisiunea petițiilor la autoritățile de diferit nivel, care sunt prevederile legale în România si Republica Moldova).
– aspecte tehnice (cum se adaugă petițiile, moduri de înregistrare: public / anonim), adăugarea conținutului multimedia – foto, video etc.
– organizarea de campanii în jurul petițiilor (integrare cu rețele de socializare, lucrul cu mass-media).
– interacțiunea cu organizațiile / rețelele / mișcările sociale off-line.
– promovarea proiectului (prezentare publică, publicitate etc).

http://www.de-clic.ro este prima platformă de petiții, apeluri la acțiune și activism online creată exclusiv pentru România, care susține utilizarea eficientă a instrumentelor de presiune online pentru ca vocea celor mulți să conteze acolo unde lobby-ul partidelor sau al corporațiilor se face cel mai intens resimțit și aduce prejudicii democrației. În prezent, platforma găzduiește petiții lansate de echipa de-clic.ro în parteneriat cu experți și ONG-uri specializate.

Doritorii de a lua parte la programul atelierului sînt rugați să expedieze un mesaj de intentie însoțit de datele dumneavoastră de contact (email, telefon), la adresa: info@oberliht.com, pînă la data de 24 ianuarie 2016.

Participarea este gratuită.

în relație cu acest eveniment: Mișcările sociale din România de azi, 29 ianuarie 2016, ora 17:00

Acest atelier este organizat cu susţinerea Fundaţiei Culturale Europeane în cadrul programului Acțiune Colectivă pentru Bunurile Comune. Scopul acestui atelier constă în familiarizarea societăţii civile cu noile instrumente de implicare civică şi încurajarea deprinderii de a folosi spaţiul cibernetic ca mijloc de consituire a unui spaţiulu public democratic.