Tenis cu moldovenii – proiecție de film / Playing Moldovans at tennis – film screening, 22.04.2015, ora 18:00

tenis_web

– – – scroll down for English – – –

RO
– – – – –

CHIARA DAZI [IT/DE] – prezentare publică

22 aprilie 2015
ora 18:00 – un portret al artistei
ora 19:00 – proiecția filmului “Tenis cu moldovenii”
Marea Britanie, 2012
92 min.

locaţie: Zpațiu (Casa Zemstvei Guberniale)
str. Șciusev 103, Chișinău

“Tenis cu moldovenii” este un film de producție britanică turnat după bestsellerul cu același nume. Filmul redă o istorie adevărată, cum un scriitor, Tony Hawks, și-a propus să cîștige un pariu stupid, cu scopul de a aduna materiale pentru o nouă carte, dar care foarte rapid se pomenește implicat într-o aventură amuzantă, care-i schimbă viața, într-o țară mică, puțin cunoscută, de la marginea Europei de Est.

Chiara DAZI s-a născut în Italia, unde a studiat limbile și a primit un grad în Științe ale comunicației la Universitatea din Bologna, cu o teză despre Ostalgie Germană [nostalgie pentru fostul GDR]. După o perioadă de lucru la arhiva agenției VU din Paris, ea s-a stabilit în Berlin și acum se ocupă de fotografie documentară. Chiara a fost licențiată la Ostkreuzschule für Fotografie în Berlin cu proiectul ei numit Wandertage despre traditia germană Wanderschaft și muncitorii care călătoresc. Ea se preocupă de problemele Europei punînd accent pe memoriile collective, identitățile și istoriile mărginite.

Între 20 aprilie – 10 mai 2015 Chiara DAZI participă în cadrul programului CHIOȘC de rezidență artistică: detalii

screenshot1-web

EN
– – – – –

Chiara DAZI [IT/DE] – public presentation

April 22, 2015, 6 pm
6 pm – artist talk
7 pm – screening of the film Playing the Moldovans at Tennis

location: Zpace (Casa Zemstvei Guberniale)
Sciusev St. 103, Chisinau

About the film: Comedian Tony Hawks is set the challenge of beating at tennis all 11 of the Moldovan international footballers who lost 4-0 to England at Wembley.

Chiara DAZI was born in Italy. She got a degree in Communication Sciences at the University of Bologna, with a thesis on the German Ostalgie [nostalgia for the former GDR]. After working at the archive of the agency VU’ in Paris, she is now a documentary photographer based in Berlin. Chiara graduated at the Berlin Ostkreuzschule für Fotografie with her project Wandertage about the German tradition of the Wanderschaft and the traveling journeymen. She is interested in European issues, focusing on collective memories, identities and border stories.

Between April 20 – May 10, 2015 Chiara DAZI takes part in the frame of KIOSK artist in residency program: detalils